Пластмасовите мостри на храни, известни като „shokuhin sampuru“, се изработват в Япония с много старание, за да изглеждат възможно най-реалистично – от капките влага върху охладена чаша бира до блестящата повърхност на купа с рамен.
Пластмасовите сладкиши на базираната в Осака компания Andrew’s Egg Tart били толкова убедителни, че дори персоналът не могъл да ги различи от истинските лакомства и погрешка продал пет от тях на двама нищо неподозиращи клиенти.
„Много съжаляваме, че по погрешка сме продали пластмасовите мостри“, заяви представител на компанията пред АФП.
Служител осъзнал грешката скоро след продажбата, а клиентите за щастие върнали фалшивите тарталети на щанда, преди да отхапят потенциално неприятната и шокираща първа хапка.
Сега собственикът е наредил използването на стикери, за да се различават истинските от пластмасовите десерти и да се избегнат бъдещи кулинарни недоразумения
По публикацията работи: Силвана Димитрова