Джо Байдън: Избирателите имат право да се тревожат за здравословното ми състояние

266

Президентът на САЩ  Джо призна, че „може утре внезапно да умре“. „Мога да се разболея, мога внезапно да умра утре“, заяви американският лидер в интервю за MSNBC. Въпреки това той обяви че може да се кандидатира отново за президентския пост но все още няма окончателно решение за това.

 

Джо Байдън каза, че е най-добрият начин избирателите да го наблюдават и да преценят само какво е към момента здравословното му състояние. „Ставам ли по-бавен? Имам ли същото темпо?“ – добави президентът на САЩ. Той подчерта, че ако гласоподавателите имат съмнения относно неговото здраве – както във физически аспект така и за съмнение в неговите умствени способност, могат да се доверят и да подкрепят друг кандидат.

По време на епизод на предаването „Hannity“ по Фокс, водещият Шон Ханити разкритикува отговорите, които Байдън даде в интевю за CNN тези дни, наричайки някои от тях „напълно непонятни“.

Бившият конгресмен и лекар Рони Джаксън направи изненадващи разкрития относно здравето на американския президент като по думите на медика, грижел се за Обама Тръмп и Байдън, последният може скоро да напусне своя пост поради когнитивни проблеми. Той допълни: „С този мъж в момента се случва нещо сериозно и, знаете ли, мисля, че той или ще подаде оставка, ще го убедят да се оттегли от поста си в близко бъдеще по медицински причини, или те ще трябва да използват 25-ата поправка, за да се отърват от този човек сега“. Джаксън разпространи тези данни в писмо още през юни като то призоваваше Байдън да се подложи на тест за когнитивни способности за да се докаже че е в психическо добро състояние. То беше подписано от доста републиканци. През май от Белия дом му препоръчаха да си вземе годишен изпит за „психогодност“ ,а резултатите му ще обявят публично към края на годината.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева