Смразяващо убийство на 12-годишно момиче разтърси Франция. Била е намерена завързана в куфар

244

12-годишно момиче на име Лола е убито по особено жесток начин във Франция преди повече от седмица. За случая западни медии писаха по-късно. В петък, 14 октомври, полицията в Париж я обяви за изчезнала.

Ден след това момичето е намерено завързано в куфар. Според направената аутопсия то се е задушило. Върху свитото тяло на Лола имало изписани много странни числа, съобщи Stern.de. Заподозряна за престъплението е чужденка на 24 години, която е с изтекла виза.

Води се предварително разследване за изнасилване, мъчения и убийство. Твърди се, че 43-годишен е приютил обвиняемата и е управлявал колата, в която е транспортирано тялото, допълва RTL.

След убийството на 12-годишната Лола много хора поднесоха цветя, плюшени играчки и цветя пред къщата на родителите й в Париж. Трагичният случай започна да се политизира във Франция, коментира Барбара Везел за „Дойче веле“ . Тя разказва, че убийството е станало в двора на дома на Лола. Баща ѝ подал сигнал, след като тя не се върнала от училище. Малко след това са идентифицирани и задържани алжирката Дахбия Б., заподозряна за престъплението, и вероятен неин съучастник.

Алжирката бе арестувана в Bois-Colombes (Hauts-de-Seine) предната събота сутрин. Това е ден след като Лола бе открита мъртва в пластмасова кутия недалеч от къщата на родителите си в 19-ти район на Париж – в нощта срещу събота.

Според публикации на френските медии Дахбия Б. е на 24 години, бездомна, безработна, с психически проблеми.

Психиатрична експертиза обаче трябва да изясни доколко вменяема е задържаната, за която се твърди, че в миналото имала душевни разстройства, посочва RTL.

Охранителна камера е записала срещата на Лола с чужденката в петък следобед преди една седмица.

За момента разследващите предполагат, че Дахбия е пресрещнала Лола в коридора. Както обясни прокурорът пред френския всекидневник „Le Progrès“, момичето е било отведено от апартамента на по-голямата му сестра, която живеела в същата сграда като Лола. След това Дахбия е принудила 12-годишното дете да се изкъпе, преди да я малтретира сексуално и да извърши други крайни действия на насилие върху нея. Твърди се, че след това тя скрила детето, вързано с тиксо, в кутия и го оставила в двора на жилищния комплекс, където е открило бездомник около 23:30 часа.

На последните си изслушвания тя отрече деянието, твърдейки, че е „невъзможно да убие дете“. Мотивът за ужасяващото деяние все още не е изяснен. Нейният защитник Александър Силва отрече слуховете, както пише CNews, че убийството е станало заради търговия с органи – „никога не е било това част от процеса“ и „никога няма да бъде част от процеса“, цитира думите му френски информационен сайт, предаде „Дир.бг“.

Съучастник на Дахбия Б. е 43-годишен мъж. По информация на „Le Progrès“ той е приютил жената и е карал превозното средство, в което е транспортирано тялото. В полицейския арест той заяви, че е „стар познат на заподозрените“ и че ги е закарал „по тяхна молба“ с „два куфара и пластмасовата кутия“ от Париж до къщата си в Аниерес-сюр-Сен в покрайнините на града. Само два часа след като пристигнал той извикал такси, за да върнат жената с куфарите и кутията обратно в Париж.

След случая, който разтърси Париж преди седмица, в петък вечерта, полицията арестува общо шестима заподозрени, включително Дахбия Б., сестра й, 43-годишният и бездомникът, който е открил мъртвата ученичка. Четирима от тях са освободени, съобщи RTL.

В ареста остават Дахбия Б. и предполагаемият й съучастник. Двамата бяха изправени да отговарят на въпроси пред следовател в понеделник, на 17 октомври.

По публикацията работи: Силвана Димитрова