Асен Василев обяви има ли средства за увеличението на пенсиите

477

Днес Асен Василев от Продължаваме промяната заяви своето мнение, че  предишния парламент се е сформирал кабинет, въпреки всички трудности.

„В петък сложихме една фасада с договрки отпред и отзад. Връщаме се в годините на задкулисието. Във вторник ще има извънредно заседание на парламента. Вие мислите ли, че г-н Рашидов е свикал това заседание и той е определил точките в него след разговори с другите партии? Аз не съм убеден, че това е така. Ние сме обявили 16 мерки, които ще подкрепим, независимо кое правителство или партия ще ги предложи“, разкри той, научаваме от бТВ.

„България отчита един от най-големите си ръстове на иконимката за последните 15 години. И тук говорим за реален ръст. Думите на служебния финансов министър Росица Велкова не са верни. Средства има и пенсиите могат да бъдат изплащани с увеличението на приходите. Нейният подход е погрешен. Трябва да се прегледа детайлно всичко, но според мен в момента се предлага една много постна пица на пенсионерите и една много сочна пържола на строителните фирми и военнопромишения комплекс“, категоричен бе Василев.

„България има нужда от стабилно управление и парламент. Надявам се ГЕРБ да успеят с първия мандат. Ние ясно сме казали, че подкрепа от ГЕРБ не търсим и няма да подкрепим техен кабинет. Не мога да коментирам какви изборни резултати ще се получат при едни нови избори след нялко месеца. В момента нито първата, нито втората политическа сила могат да формират мнозинство. Това ясно си пролича при избора на председател на НС. Истината е, че трябва да започнат разговори по политики и българският избирател да наклони везните в едната посока“, завърши Асен Василев.