ПП оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

145

Това се случи вчера късно вечерта. Като причина от ПП посочват облекчаване на процедурата. Въпреки това според Асен Василев, Минчев “е най-достойния кандидат да води това Народно събрание”.

„Продължаваме Промяната“ оттегля номинацията на Никола Минчев за председател на Народното събрание. Това съобщиха от партията на брифинг в НС. Те отбелязаха, че формацията предприема тази стъпка, за да облекчи процедурата по избор на шеф на НС. Тя така и не бе завършена вчера, след около 8-часово заседание и няколко гласувания на номинациите.

“Ние ясно заявихме, че сме конструктивна опозиция. Ние ще гласуваме като една опозиция против кандидата на ГЕРБ”, заяви Асен Василев и посочи, че към момента не са решили кой ще подкрепят при гласуването в четвъртък.

“Поставени сме в безпрецедентна ситуация. Имаме победител в изборите, който не може да събере съгласие за избор на председател на НС, камо ли за кабинет”, каза още Василев. “Да свали кабинет на ПП и после да търсиш подкрепа от тази партия е малоумно”, допълни още той.

Въпреки, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев, Василев категорично заяви, че той “е най-достойния кандидат да води това Народно събрание”.