Пореден обрат: И ГЕРБ оттеглят кандидата си за председател на НС

326

Това заяви публично Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя коментира и поканата, отправена от страна на „Продължаваме Промяната“

„Представих на колегите преди да вляза нашето решение да оттеглим от следваща надпревара и номиниране на г-н Росен Желязков, който номинирахме във вчерашния и днешния ден, което да е знак, че сме готови на компромис и търсим съгласие“, заяви Десислава Атанасова.

„Все още на председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде избран председателят на 48-ото НС, след като критерият събиране на мнозинство, за която и да е кандидатура, в момента не важи“, допълни тя.

Тя коментира и поканата от страна на ПП. Припомняме, че ПП поканиха всички партийни лидери на среща в 12 ч. днес.

„Поканата ние разчитаме като вместо да се търсят решения за хляба, се предлагат зрелища. От нашата парламентарна група не е нужно да ходи който и да е в която и да е зала, защото в пленарна зала, всеки може да изкаже и да отстои публичната си позиция“, посочи тя.

„Не считаме, че трябва да се води разговор някъде извън залата на НС, която е пленарната зала на българския парламент. За нас е несериозно да се търси политически консенсус и една от парламентарните групи да предлага някакви разговори“, каза тя.