Инициираната от ПП среща на лидерите за 12 ч., претърпя провал

334

Срещата на партийните лидери, организирана от ПП, претърпя провал. На срещата не се отзоваха от ГЕРБ-СДС. Припомняме, че Десислав Атанасова бе обявила, че единствената зала, в която трябва да се водят преговорите, е пленарната зала.

Тя трябваше да се състои в 12 часа в една от залите в Народното събрание, за да се търси решение на безпрецедентната криза, създадена заради невъзможността да се избере председател на институцията.

Срещата бе инициирана от „Продължаваме промяната“, но на нея не се отзоваха ГЕРБ-СДС. Преди това те обявиха, че на председателски съвет са уведомили парламентарните групи, че оттеглят номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание.

„Българското общество ясно вижда, че или трябва да седнем тук да градим консенсус, или иначе няма да се случи нищо. Задкулисните договорки са толкова токсични, че ние не можем да си позволим те повече да се случват“, обяви бившият премиер Кирил Петков.

От ПП излязоха и с ново предложение – всяка отделна партия да номинира по двама политици от други политически партии за председател на НС.