Млад мотоциклетист загина на пистата, но дари живот на други 5 души (ВИДЕО)

306

Мотоциклетният пилот Виктор Стееман от Нидерландия се състезаваше в световния шампионат Суперспорт 300 в Португалия. Тогава той претърпя тежка катастрофа, след което му бе оказана незабавна медицинска помощ. Независимо от това младият състезател загуби живота си заради получените тежки наранявания. Благородна постъпка обаче помогна на петима души да се върнат към живота, след като органите на мотоциклетиста им бяха дарени.

Нидерландският мотоциклетен пилот Виктор Стееман почина след тежките наранявания, които получи по време на състезание в Португалия, съобщиха от Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ).

През уикенда 22-годишният Стееман се състезаваше в световния шампионат Суперспорт 300 в Португалия на пистата “Портимао”, когато претърпя тежка катастрофа в 14-ия завой, съобщават от CNN, предаде Дарик.

Пилотът на Кавазаки получи незабавна медицинска помощ на мястото на инцидента и в медицинския център на пистата преди да бъде транспортиран с хеликоптер до болницата в близкия град Фаро.

Стееман по-късно почина от нараняванията си. “Нещото, от което винаги си се притеснявал като родител на мотоциклетен състезател, се случи”, се казва в изявлението на семейството на Стееман, разпространено от ФИМ. “Нашият Виктор не успя да спечели последното си състезание”.

“Въпреки непоносимата загуба и мъка, ние сме изключително горди да споделим с вас, че нашият герой чрез смъртта си успя да спаси петима души, след като органите му бяха дарени.”

“Бихме искали да благодарим на всички за начина, по който преживявахте с нас през последните няколко дни. Нашият Виктор много ще ни липсва”, коментираха от семейството.

Стееман имаше шанс да спечели шампионата в сериите Суперспорт 300, след като през сезона имаше четири победи и пет качвания на подиума.

“Дълбоко сме натъжени да съобщим за загубата на състезателя от сериите Суперспорт 300 Виктор Стееман”, написаха в социалните мрежи от Световния Супербайк шампионат.

“Семейството на световния супербайк би искало да изпрати цялата си любов към фамилията, отбора и близките му. Страхотна личност, невероятен състезател и наследство, което ще остане завинаги в нашия падок.”

Кончината на Стееман идва по-малко от седмица, след като на пистата “Донингтън парк” в Англия по време на състезание от британския шампионат по супербайк, почина пилотът Криси Раус.

По публикацията работи: Пламена Сутева