Подробности около случая с блъсналите се челно джипове на „Жандармерия“

340

По-рано Ви съобщихме за два джипа на „Жандармерия“, блъснали се челно край Царево, Бургаско. При инцидента пострадаха четирима служители на МВР, като трима от тях са със средни телесни повреди, а четвъртият е с по-леки наранявания. Прокуратурата в Бургас поема случая. Взети са  проби за наличие на алкохол или наркотици

Районна прокуратура – Бургас наблюдава досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие между два автомобила на Дирекция „Жандармерия“, от което четирима служители са получили различни наранявания

Челно се удариха два джипа на „Жандармерията“

Районна прокуратура-Бургас наблюдава досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие между два автомобила на Дирекция „Жандармерия“. То е станало на 13.10.2022 г. на път на територията на общ. Царево, обл. Бургас.

По време на разследването е установено, че в двата автомобила са пътували по двама служители на дирекцията. Превозните средства са се сблъскали челно. Служителите са приети за лечение в болнично заведение. Трима от тях са със средни телесни повреди, а четвъртият е с по-леки наранявания. На водачите на автомобилите са взети проби за наличие на алкохол или наркотици. Резултатите от тях не са изготвени.

Извършен оглед на мястото на инцидента. Разпитват се и свидетели. Престои да бъдат назначени и съответните експертизи, които да установят механизма и причината за настъпилото произшествие.

И двата екипа са били командировани от Кърджали. По неофициална информация едните са се връщали, а другите са отивали на смяна, когато е станала катастрофата. По непотвърдени данни причината е заспиване зад волана на единия от водачите.