Прокуратурата с разкрития за катастрофата на Околовръстното: Има ли „полицейски чадър“?

54

Състоя се брифинг на Софийска градска прокуратура, по време на който бяха дадени подробности около катастрофата на Околовръстното в София.

Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина 64-годишен французин. Това обявиха от СГП.

От обвинението обясниха действията им относно разследването на предполагаем „полицейски чадър“ над причинилия катастрифата Димитър Любенов.

Полицаите, съпътствали автомобила на Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа на „Околовръстното шосе“ в София, са пътували непосредствено след неговия автомобил до района на катастрофата.

На запис от камери се вижда как в района на катастрофата полицейската кола дава на заден ход. След подаден сигнал на 112 за тежкото произшествие, въпросният патрул първи се връща на мястото на катастрофата като най-близък патрул в района.

Според показания на Димитър Любенов, преди да се качи зад волана, той е дал на полицаите 200 лева, за да го съпроводят. От прокуратурата на този етап не могат да потвърдят това.