Министърът на отбраната: Не е вярно, че служебното правителство купува нови самолети (ВИДЕО)

69

Това обяви служебният военен министър Димитър Стоянов, допълвайки, че това което прави правителството е да събира оферти

„Не е вярно, че служебното правителство купува нови самолети. То не може“. Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов.

„Кабинетът не купува самолети. Той събира оферти и целта е те да бъдат представени в Народното събрание и да се вземе информирано решение относно бъдещето на изтребителната авиация в България“, каза той.

„Страната ни е поканила четири други държави да предоставят оферти за самолети втора ръка – това са Швеция, Франция, Съединените щати и Израел. Към момента сме получили отговори само от Швеция и Франция“, каза Стоянов.

По думите на Димитър Стоянов спекулациите и изказванията, че служебното правителство планира да купи военни самолети, се правят от хора, които не разбират как се извършват такива поръчки. Офертите трябва да бъдат анализирани, да бъде одобрен даден проект, после да се изчака договор, който да бъде разгледан в Народното събрание. Финалното решение също е на парламента, допълни служебният министър на отбраната.

По публикацията работи: Пламена Сутева