ЦИК: От 1999 г. не е имало толкова ниска избирателна активност

52

По време на брифинг на ЦИК, Цветозар Томов обяви притеснителни резултати, а именно това, че от 1999 г. насам не е имало толкова ниска избирателна активност. По последни данни гласувалите вчера са малко над 2 500 000

Това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички проведени от 1999г. насам. Това заяви на по време на брифинг на ЦИК говорителят на комисията Цветозар Томов. “Малко по-ниска е от тази през ноември”, поясни той.

По последни данни гласувалите са малко над 2 500 000. След последните данни за 20ч. тази бройка ще се промени, но не много, потвърди Томов.

Крайният срок за получаване на информация колко точно са гласували и кои формации ще влязат в парламента е четвъртък, но той изрази надежда, че това може да се случи и по-рано. “Досегашните резултати ясно показват кои са формациите с шансове да влязат в следващия парламент”, каза Томов и отказа да коментира дали ИТН ще стане осмата политическа сила в 48-ото НС.

“Тази нощ мина сравнително безболезнено. Нямаме нито една секция, от която да има риск да не вземе днес резултатите”, заключи още говорителят на ЦИК.