Изгониха гласуващ от избирателна секция: Каква е причината?

129

В наше село членовете на секционна избирателна комисия са станали свидетели на нарушение, което довело до това гласоподавател да бъде изгонен от избирателната секция. Избирателят се опитал да направи снимка на попълнената си бюлетина, но забравил да изключи звука на телефона си

В гурковското село Пчелиново гласоподавател е бил отстранен, защото снимал в „тъмната стаичка“ попълнена бюлетината си. Това съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия в 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора Теодора Крумова, предаде БТА.

Всички членове на седемчленната секционна избирателна комисия са чули звуков сигнал за направата на снимка и са видели светкавицата. Веднага след това попълнената бюлетина е обявена за недействителна, а комисията е съставила протокол за случая.

Крумова допълни, че мъжът е потърсил съдействие от РИК и се е обадил по телефона, но не е подал жалба, както е по закон.

Тя обясни, че в 61-а секция в Стара Загора, където е трябвало да има две машини за гласуване, е настъпило объркване и машината е доставена в съседна секция. „Втората машина не е стартирана и не работи“, обясни още тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева