Трюдо: Налагаме нови санкции на Русия заради „псевдореферендумите“

blank
Кадър: Youtube/CP24

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо изрази позицията си, че страната му не признава резултатите от референдумите в Украйна, които организира Русия. Той уточни какви санкции планира да наложи Канада на Русия

Канада ще наложи нови санкции на Русия заради „псевдореферендумите“ в четири окупирани области на Украйна, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо, цитиран от Ройтерс.

Канада никога няма да признае резултатите от референдумите или опита на Русия незаконно да анексира украински територии, отбеляза премиерът.

„Възнамеряваме да наложим нови санкции срещу физически и юридически лица, които са съучастници в този най-нов опит за подкопаване на принципите на държавния суверенитет и които са отговорни за продължаващите безсмислени кръвопролития в Украйна“, каза в изявление Трюдо.

След петдневно гласуване назначените от Русия служители в четирите окупирани района в Украйна съобщиха вчера, че огромното мнозинство от гласувалите подкрепят присъединяване към Русия, пише БТА.

Трюдо заяви, че Канада поема ангажимента заедно с международните партньори и съюзници да отхвърлят „нелегитимните гласувания“.

По публикацията работи: Пламена Сутева