Изненадващата тайна на дълголетието, споделена от 105-годишна канадка

143

Жената е родена през далечната 1917 година на един остров. Тя разкри своята тайна за дълъг живот, а тя се крие в консумацията на ром, и то не кога да е, а в точен час през нощта

Жителка на Канада отпразнува пореден рожден ден и посочи любимата си алкохолна напитка, която допринася за нейното дълголетие, съобщи CBC. Флорентина Джонстън, която живее в Сейнт Джон, Ню Брънзуик, е родена на 16 септември 1917 г. на остров Кейп Бретон.

На 17-годишна възраст тя се обучава за стенографка и получава работа в музея на Ню Брънзуик, където набира описания на експонати. По-късно жената работи в петролна компания, омъжва се и става майка на три деца.

Сега тя има петима внуци и десет правнуци. Канадката сподели тайната на дълголетието си с репортери. „Пийте чаша ром през нощта, в четири часа. Това е най-доброто хапче в света!“, съветва 105-годишната жена.

Въпреки напредналата си възраст, Джонстън е много активна, обича да общува със семейството и приятелите си и винаги чете някаква детективска история. „Веднъж един човек ме попита какво търся, може би любовна история? И аз казах: „Хайде, имам нужда от убийство! Нещо по-лошо! „- засмя се канадецът.

Жената е пътувала много: тя е посетила Европа няколко пъти и всяко лято е прекарвала на Бахамите в продължение на 20 години, така че приятели от цял свят се обадиха да я поздравят за рождения й ден. „Бъдете мили с хората, не се смятайте за по-добри от другите“, съветва Джонстън младите хора.

По публикацията работи: Силвана Димитрова