Експеримент показа до какво може да доведе яденето само в рамките на десет часа на ден

151

Проведен експеримент сочи, че яденето само в рамките на десет часа на ден може да помогне за ускоряване на метаболизма. Друго, което може да се постигне е отърваване от последиците от недохранването.

Експериментът показа, че яденето само в рамките на десет часа на ден помага да се ускори метаболизма, както и да се отървете от последиците от недохранването. Учени от Калифорнийския университет стигнаха до извода, че храненето в продължение на 10 часа на ден с 14-часов интервал без храна има благоприятно влияние върху здравето и ще ви помогне да отслабнете, пише zdrave.to.

В експеримента са участвали 19 души, които са били диагностицирани с метаболитни нарушения. Метаболизмът им се забавя заради злоупотребата с бързи храни и нездравословния им начин на живот. Подобни нарушения заплашват човека с бързо напълняване и сериозни здравословни проблеми.

В продължение на три месеца субектите ядяха само по 10 часа всеки ден, а след това не ядяха храна в продължение на 14 часа. Те записвали всичко, което са яли, а също така проследявали физическата си активност.

След приключването на експеримента абсолютно всички участници информираха учените за подобряване на благосъстоянието им, а много от тях започнаха и да спят по-добре.

Що се отнася до обективните показатели, участниците в експеримента са намалили успешно нивото на холестерола и налягането си между 4-8 пункта, което е доста значително.

Освен това през това време без допълнителни усилия много от участниците в експеримента са свалили до три килограма.

По публикацията работи: Пламена Сутева