Акция срещу купуването на гласове: Задържан е собственик на заложни къщи (ВИДЕО)

146
blank
Кадър: "Нова Вест"

Днес във Варненско се проведе специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове. Тя започна в 8:30 ч. на територията на Провадия. Подробности около акцията дадоха от местната полиция. Арестуван е един мъж – собственик на заложни къщи в Провадия

Целта на операцията е да се предотвратят, пресекат и разкрият извършени или извършващи се престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и с нарушенията на Изборния кодекс.

По време на операцията цел на проверката са търговски обекти, най-вече хранителни магазини, които предлагат стока на вересия или на кредит, обекти, предлагащи на гражданите дърва за огрев, финансови институции, които дават бързи кредити, както и заложни къщи.

По време на проверката основно се търсят списъци на граждани, лични карти, дебитни карти, както и кредитни карти, нотариални актове, записи на заповеди на граждани, които към момента на проверката не се намират в обекта. Също така една от целите е да се установят наличието на големи парични суми, които не са към касовата наличност на търговския обект.

До момента в два обекта са намерени лични карти, както и значителна сума парични средства. До момента са започнати две досъдебни производства.

В рамките на полицейската операция арестуваха собственика на заложни къщи в Провадия.

Акцията ще продължи докато не се извърши проверка на всички обекти, които са планирани като проверка.