Цели 11 часа хора от Русе се опитваха да окажат помощ на лежащ на плочки бездомник (ВИДЕО)

109

Жители на град Русе се бориха с това да помогнат на бездомник цели 11 часа. Малко преди 21 часа жители на местен квартал подават поредния сигнал на телефон 112. Медиците дошли, но само проверили неговото кръвно, а той отказвал да бъде отведен с линейка

Хора от Русе многократно се опитват да окажат помощ на бездомник в града, предава NOVA.

Това се оказва нерешима задача цели 11 часа. Малко преди 21:00 часа живеещи на улица „Княжеска” в централната част за пореден път подават сигнал до спешния телефон 112 за мъж в безпомощно състояние на улицата.

Техни съседи звънели от сутринта, но пристигналите тогава на място медици от Спешна помощ само поверили кръвното на мъжа, а след като той отказал да бъде транспортиран до социално заведение. Тогава те си тръгнали.

11 часа по-късно навън заваляло, температурата се понижила, а бездомникът още лежал на плочките на тротоара. Следва ново позвъняване от хората в квартала до 112, и след като 40 минути никой не дошъл да помогне на бездомния.

Около 21:00 часа е пристигнал полицейски патрул. Гражданин, който минавал с колата си по улица „Княжеска”, също забелязал бездомника, подал сигнал и останал да изчака, докато дойдат полиция и линейка. Мъжът беше прибран от улицата с линейка.

По публикацията работи: Силвана Димитрова