Ще има ли среща между Путин и Зеленски?

189

Говорителят на Кремъл Дмитрой Песков заяви, че засега не се говори за среща между двамата лидери. Той посочи, че никой не иска „среща заради самата среща“. Позицията на Зеленски е, че такава би могла да се състои, когато бъдат напълно изтеглени руските сили от Украйна. В медийното пространство се обсъжда възможността за среща между Путин и Зеленски на срещата на върха на Г-20

От Кремъл заявиха, че засега не се говори за среща между президентите на Руската федерация и Украйна – Владимир Путин и Владимир Зеленски. Предполага се, че това изисква основа от споразумение.

Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на руското издание на РИА Новости.

„Що се отнася до срещата Путин-Зеленски, тук нищо не се е променило. Никой не се нуждае от среща заради самата среща. Това (срещата между Путин и Зеленски – бел. ред.) все още не е обсъдено“, каза Песков.

Припомняме, че наскоро турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе разговори с президента Владимир Зеленски, по време на които го покани да се срещне с Путин.

След това Зеленски каза, че диалог с Русия е възможен само в случай на пълно изтегляне на окупационните сили от украинска територия.

Междувременно медиите многократно обсъждаха ситуацията с възможна среща на президентите на срещата на върха на Г-20, където бяха поканени и Зеленски, и Путин.

Превод и редакция: Пламена Сутева