Ето какво време ни очаква през днешната събота

130

Над страната се очаква хладно време. Следобед ще намалеят валежите, но вятъра ще се усили

Днес за Североизточна България (области Силистра, Добрич и Варна) е в сила предупреждение от първа степен жълт код за значителни валежи след полунощ срещу събота. До обяд в събота валежите ще отслабват и спират. Очаквани нови количества: 20-35 mm, съобщават от НИМХ.

През денонощието облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд, които през нощта, главно над Североизточна България ще са с по-интензивен характер. Не са изключени и градушки. Ще има условия за по-значителни сумарни количества.

Следобед и до края на деня валежите постепенно ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът през нощта ще е от източна четвърт, временно ще отслабне, а през деня постепенно ще се преориентира от север и главно по Черноморието отново ще се усили.

Ще проникне чувствително по-хладен въздух. Температурите бързо ще се понижат, а над Североизточна България ще бъдат почти без дневен ход. Преобладаващите там ще са между 14° и 19°. Над останалата част от района минималните температури ще са между 15° и 20°, а максималните ще достигат 23°-26°. За Варна минимална температура около 18°, а максимална около 20°. Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода около 26°.