Радев: Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик(ВИДЕО)

125

Президентът Румен Радев присъства в Бургас на поклонението за загиналите вчера полицаи, опиитали се да спрат автобус с нелегални мигранти

Радев поднесе съболезнования на семействата на двамата служители на реда, придружаван от кмета на града Димитър Николов.

„Тук съм, за да изразя съболезнования към близките и семействата на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас“, бяха първите думи на държавния глава пред медиите.

„Гибелта на двамата полицаи е вследствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик“, подчерта Румен Радев в ефира на БНТ.

Той настоя за решителни действия и мерки за охрана на границата и за недопускането повече на подобни случаи.

„Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск Прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите. Очаквам и засилване на предприетите мерките за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще като организация, съвременни технчески средства, укрепване на оградата и най-вече – условия на труд и мотвация на личния състав“, каза още президентът.

Днес в Бургас е Ден на траур в памет на загиналите полицаи. С минута мълчание те бяха почетени от колегите си в страната и от служебните министри преди заседанието на Министерския съвет.

По публикацията работи: Станислава Гавазова