Борисов: Ура, другари, браво! ПеПе-тата разрушиха всичко(ВИДЕО)

На извънреден брифинг на партия „ГЕРБ“ Бойко Борисов коментира позицията на „Демократична България“, която беше публикувана днес на техния сайт

Лидерът на партията Бойко Борисов отбеляза, че „с радост приветстваме и се радваме” позицията на ДБ спрямо „Газпром“. „Ура, другари, браво!”, заяви той и поясни, че на 31 юли той е казал, че ГЕРБ ще подкрепят само партии, подкрепящи 100% диверсификацията от „Газпром”.

И се питам защо ДБ решиха така за Газпром, а то защото на 2 юни 2022 Асен Василев каза, че България никога няма да приеме газ от „Газпром“, но на 14 юли той казва „Защо не на газа от „Газпром?“.

37,71 лв. е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето управление. „След Промяната цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор. Септември 315 лв, август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе Промяната -хаос и разруха.

„Аз сега ще запитам Кирил Петков: „Ние не искаме да подпишем договорите и искахме да дадем шанс на следващия кабинет да даде оценка. Чакайте бе, нали довчера обяснявахте, че служебният кабинет не трябва да прави нищо, освен честни избори. И им оставяте най-важното нещо в държавата в момента да го правят те“.

Борисов заяви, че се надява Демерджиев да разследва Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан.

Радомир Чолаков прочете препратки към закона, уличаващи обеществения характер и опасните последици на поведението на Кирил Петков в качеството му на премиер, както и управляваното от него правителство.

„Искам да попитам колегите от ДБ защо категорично са против връщането на „Газпром“? Ние в нашата позиция казваме и „Лукойл“. Защо руският петрол е готин, а руският газ не е за ДБ?“, попита Бойко Борисов.

„Аз бих попитал – има действащ договор на възможно най-добрата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПеПе-тата, в същото време искаш дерогация за руския петрол от Брюксел. Цената с „Газпром“ по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така „Газпром“ печели два пъти – веднъж от цената и втори път – от посредниците.