Огромна тропическа буря се насочва към Мексико и крайбрежието на Тексас (ВИДЕО)

134

Предупреждения за тропическа буря бяха издадени за участък от крайбрежието на Мексиканския залив в Тексас и за част от североизточното крайбрежие на Мексико

Метеорологичното явление се движи на северозапад със скорост 20 километра в час
Потенциална тропическа буря вчера се насочи към американско-мексиканската граница и може да предизвика дъждове и внезапни наводнения в североизточните части на Мексико и Южен Тексас, предават АП.

Националният център по ураганите на САЩ в Маями съобщи, че потенциалният тропически циклон „Четири“ се намира на около 270 км югоизточно от устието на река Рио Гранде. В този район се намират мексиканския град Матаморос и град Браунсвил, Тексас.

Метеорологичното явление се движи на северозапад със скорост 20 километра в час може да се превърне в тропическа буря, преди да достигне сушата през нощта. Ветровете в системата достигат скорости от близо 55 километра в час.

Правителството на Мексико издаде предупреждение за тропическа буря за крайбрежието на Мексиканския залив от Бока де Катан на север до устието на река Рио Гранде. Предупреждение за тропическа буря е в сила и за крайбрежието на Тексас от Порт Мансфийлд на юг до устието на Рио Гранде.

 

По публикацията работи: Силвана Димитрова