Медведев: Цената на газа е резултат от „възхитителна комбинация“ на европейските политици

Това заяви Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. „Какво ще стане с цената в края на годината? 3000 долара? 4000 долара? Някой още, господа?“, попита той

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че цената на газа от 2800 долара за резултат от „възхитителна комбинация“ на европейските политици.

Той попита какво ще стане, ако до края на годината тази цифра достигне 3-4 хиляди долара или повече. Това мнение Медведев изрази в своя канал в Telegram, предава ТАСС, цитирани от Bulgaria on air.

„Тази невероятна комбинация почти се получи за европейските политици. Газ – 2800 долара за хиляда кубически метра. Строг режим на икономии. Изглежда, че само Олаф Шолц, който търси газ в Канада, се е измил качествено“, пише Медведев.

„Какво ще стане с цената в края на годината? 3000 долара? 4000 долара? Някой още, господа?“, попита риторично зам,-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, цитиран от „Фокус“.

По публикацията работи: Станислава Гавазова