Хулиганка отива на съд. Налагала с юмрук полицай по главата

77

Разгневена гражданка е започнала да удря в главата нищо неподозиращия полицай. Причина за това е нямало, или поне така се твърди. Образувано е досъдебно производство

На съд отива 37-годишна жена, извършила хулигански действия и причинила телесна повреда на полицай. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура. Срещу жената е внесен обвинителен акт в Софийски районен съд.

„На 06.07.2021 г. около 21,14 ч. до около 21,45 ч. в сградата на Централен кооперативен съюз, обвиняемата Н.П. извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – безпричинно нанесла няколко удара с ръка по главата на М.З., заемащ длъжността „Организатор сигурност“ при Централен кооперативен съюз“, разкриват от районната прокуратура в столицата.

„Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – след пристигането на мястото на полицейски служители, обвиняемата ударила с юмрук по главата старши полицай Е.Б., с което й нанесла лека телесна повреда. След това опитала да я изрита в корема и започнала да обижда полицейски служители“, разкриват още от прокуратурата за грозната случка.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои делото срещу Н.П. да продължи в съда.

По публикацията работи: Силвана Димитрова