С почти 100 нарушения е собственикът на катастрофиралия у нас сръбски автобус

118
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Собственикът и наемателят на сръбския автобус са с общо 103 нарушения – 99 за собственика и 4 – за наемателя. Нарушенията са от различно естество и общата стойност на глобите възлиза на около 3,5 млн. динари. Припомняме, че преди дни автобусът, пълен с деца, катастрофира на АМ „Тракия“

Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения, предаде БГНЕС.

При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др.

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.

Припомняме, че на 14 август сръбския автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния „Пирогов“ ще бъдат транспортирани с два хеликоптера в Сърбия. А съдът в Стара Загора ще разглежда мярката за неотклонение на шофьора на автобуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева