Внесоха сигнал в Комисията за финансов надзор срещу Бойко Борисов

1514
blank
Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Това обяви бившият депутат от „Демократична България“ Владислав Панев в своя публикация във Фейсбук. Той самият е подал този сигнал, като в публикацията споделя и причината за това

Бившият депутат от „Демократична България“ и финансист Владислав Панев внесе сигнал в Комисията за финансов надзор (КФН) срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след посещението на лидера на ГЕРБ в димитровградския торов завод „Неохим“ в събота.

По думите на Владислав Панев „акциите на дружеството се търгуват на фондовата борса, а изявленията на Борисов и на местните директори за състоянието му са в директно противоречие с последната официално подадена информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца на годината“

„Има си ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива – за принудително спиране на работа (от сайта на Неохим се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н.“, пише бившият депутат от ДБ.

„Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило“, заявява още той.

Финансистът отчита все пак, че инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. И прогнозира, че има вероятност и печалбата на „Неохим“ ще падне.

„Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона“, смята още Панев.