„Ние идваме“ се регистрираха в ЦИК: Ще настояват за обединение

184
blank
Кадър: NOVA

„Ние идваме!“, с мандата на „Единна народна партия“ се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори на 2 октомври. По думите на Николай Хаджигенов ако ще се борим с корупцията, не е мястото и времето за идеология

„Ние идваме!“, с мандата на „Единна народна партия“, подаде документи за регистрация в ЦИК с 3123 подписа за предсрочните парламентарни избори.

Документите в ЦИК бяха внесени от Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян.

„Амбицията, с която влизаме след днешните пресконференции, на които всички заявиха, че ще управляват самостоятелно и ще са първа политическа сила, за нас остава да сме втори очевидно”, заяви Николай Хаджигенов, който допълни, че е крайно време да разберем, че идеологията е вредна.

“Ако ще борим корупцията, не е мястото и времето за идеология. Това го говорим втора година“, добави Хаджигенов.

Арман Бабикян заяви, че вече на четвърти подред избори те настояват за обединение. „Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите 10 дни да се създаде такова обединение”, каза още той. „Очакваме, че тези, от които зависи обединението – имам предвид ПП, ДБ и т.н., да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща.

Ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим”, каза още Бабикян. А Мария Капон разкри кого ще търсят като партньори в бъдеще. „Обединението според нас тепърва има възможност да предстои и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след избори. Така че „Демократична България” и „Продължаваме Промяната” са единствените потенциални партньори засега”, заяви тя.