Дръзки извършители на грабеж са установени и задържани от пещерски криминалисти

blank
Кадър: vbox7

Извършителите на грабежа заплашили с мачете младата служителка в игралната зала. Те успели да вземат сумата от 1000 лева

Случката се разиграла рано сутринта в събота. Тогава в игрална зала за хазартни игри в пещера нахлули двама млади мъже с маски на лицата. Единият извадил нож-тип мачете и заплашил 22-годишната служителка в залата.

Другият бързо отворил касата и взел сумата от 1000 лева. Секунди по-късно грабителите избягали. След получаване на сигнал за случилото се периметърът около извършеното престъпление бил блокиран от полицейски екипи на РУ-Пещера.

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като са иззети намерените там следи. Работата по разследването била поета от служители на група „Криминална полиция“.

В резултат на тяхната усърдност и активни оперативно-издирвателни действия скоро били задържани двама 20-годишни мъже от Пещера. Единият е стар познайник на органите на реда, а другият е бивш служител на фирмата стопанисваща игралната зала. Открито и иззето е и оръжието на престъплението.

Криминалистите изясняват съпричастността и на други лица към тежкото престъпление. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.