Демерджиев каза каква е основната версия за тежката катастрофа на АМ „Тракия“ (ВИДЕО)

80

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посочи каква е основната версия за катастрофата със сръбския автобус, пълен с деца. По негови думи става въпрос за човешка грешка.

„Основната версия за катастрофата на АМ „Тракия“ е човешка грешка. Такива бяха първоначалните данни. Те се потвърждават и от данните в хода на разследването. Нека да оставим крайния извод, когато приключат работата си разследващите органи, но на този етап това е версията”, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг пред журналисти.

Той допълни, че е в постоянен контакт с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

„Първо ще бъдат извозени непълнолетните и малолетните лица. Ще осигурим ескорт от МВР. Те ще бъдат предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия, и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата“, каза още министър Демерджиев.

Той поздрави екипите на полицията, пожарната и Бърза помощ за бързата реакция. „И този инцидент сега, и предходният – във Велико Търново, не се дължат на бездействие на полицията или пътни условия“, уточни Демерджиев.