Борисов: Василев и Петков изсмукаха от държавата стотици милиони чрез посредници (ВИДЕО)

68
blank
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

В това е категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обвини бившия премиер и бившия финансов министър в това, че са присвоили милиони при действащ договор с “Газпром”

„Ако се махнат Кирил Петков и Асен Василев, “Продължаваме Промяната” би станала приятна партия, с която бихме се коалира“. това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Кюстендил.

Той обвини лидерите на “Продължаваме Промяната” в кражба. „Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор с “Газпром”. Изсмукаха чрез посредниците си огромни пари, а колегите от “Да, България”, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне „Газпром“”, заяви лидерът на ГЕРБ.

“Шест месеца по толкова много пари – близо 150 милиона на месец, откраднаха чрез посредниците си. Просто, ако и този път българите са наивни и Господ няма да ги спаси”, посочи Борисов.

Той обяви, че в ГЕРБ са категорично за 100% диверсификация от „Газпром”. Според Борисов има сто начина да се докара газ.