Божанков: Реален риск Борисов да се върне – има

blank
Кадър: БНТ

По думите на Явор Божанков от БСП, има реален риск това да се случи и заяви, че последните действия на служебния кабинет биха спомогнали. Той обясни, че БСП не биха се коалирали с ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН

„БСП няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН“, заяви народният представител от „БСП за България” в 47-то НС Явор Божанков в ефира в ефира на Нова телевизия.

“Ще работим с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа и който застава срещу корупционния модел”, допълни той.

“Реален риск Борисов да се върне – има, особено с последните действия на служебния кабинет и непрестанните им атаки”, каза още той.

Божанков коментира работата на служебния кабинет на Румен Радев, като каза, че те правят всичко друго, но не и да организират предстоящите предсрочни парламентарни избори.

“Служебният кабинет има три критики в три сектора – външна политика, инфраструктура и енергетика. Това са трите сектора, управлявани от Слави Трифонов и ИТН. Нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет, щом има толкова сериозни критики”, попита Божанков.

По думите му тезата на левицата по отношение на „Газпром“ не е политически мотивирана. „80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.

По публикацията работи: Пламена Сутева