Карадайъ посочи държава, която може да ни помогне на фона на енергийната криза

blank
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, Турция е една от държавите, която може да ни е от помощ в тежката ситуация с енергийната криза. Това заяви той, след като се срещна с президента на нашата южна съседка Реджеп Тайип Ердоган

„С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме през 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара“, заяви в ефира на bTV председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

„Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават и служебният кабинет, и политиците в следващия парламент още от сега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени“, добави той.

Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

По публикацията работи: Пламена Сутева