Карадайъ: За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не сме били в коалиция

blank
Кадър: bTV

Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Но с БСП сме били в коалиция“, допълни той

„За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП сме били. Тройната коалиция беше с мандата на ДПС и най-добрите икономически показатели на страната са в този период“. Това коментира в ефира на bTV председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС допълни, че през 2001 година не е имало „жълта метла“ на НДСВ, както и през 2005 година:

„По този начин се получи 12-годишна приемственост в администрацията и добрите икономически показатели. През 2009 година метлата и политическата чистка се появиха на терена. На това бяхме свидетели и миналата година“.

„Още не виждам партия, създадена от президента, но политически фигури, поканени от президента на политическия терен, които бяха използвани от олигархичния кръг и създадоха партии – така правят в последните 15 години“, посочи Карадайъ.

„В коалицията десните болшевици и левите комунисти се прегърнаха с два субекта, които не са партии. В един момент, на тях им беше нужен модел, който дефинирах – за последните 15 години в България за мераклиите, които искат да се намърдат на политическия терен, основният инструмент, с който градят образ, е омразата. Основен обект на омразата е ДПС“, посочи той.

Според него е рано да се говори за реваншизъм от страна на новото служебно правителство.

„БСП за 5 – 6 месеца във властта уволнява портиери, защото са били от други партии. Ако има реваншизъм, ние от ДПС не споделяме формулата“, посочи той.

По публикацията работи: Станислава Гавазова