Българският лекарският съюз с питане: С бой ли задържаме младите ни медици у нас? (ВИДЕО)

blank
Кадър: YouТube

Съюзът на българските лекари с оплакване. “Няма да търпим медиците да бъдат заплашвани“

Български лекарски съюз сезира прокуратурата и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Айлин Ахмед, лекар от гр. Шумен, заявяват от БЛС.

Съсловната организация е категорична, че няма да търпи лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост, предават NOVA.

„Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и опит за душене на медицинско лице са недопустими!“, категорични са съюза.

Съсловната организация ще се ангажира с юридическата защита на д-р Айлин Ахмед, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

„Така ли се борим с кадровата криза в сектора? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едва в началото на техния професионален път, ги заплашваме, обиждаме и душим докато те се опитват да помогнат на нашите деца и близки?, питат още от лекарския съюз.

Припомняме ви, че по време на нощно дежурство, родители се нахвърлили върху 25-годишна лекарка, като майката на болното дете се е опитала дори да я удуши.

 

По публикацията работи: Силвана Димитрова