Сандов за „Газпром“: Не е работа на служебния кабинет да променя геополитически въпроси

255
Кадър: Vbox7/Здравей България

Това заяви категорично вече бившият министър на околната среда и водите. Според него работата на служебното правителство би следвало да се изразява в това да бъдат осигурени и организирани честни избори, както и да се поддържат системите на държавата

„Не е работа на служебния кабинет да променя геополитически въпроси. Отделно, какво означава да направи завой, когато ние имаме договор с „Газпром“ до края на годината, но те не изпълняват своите отговорности по него“, коментира в ефира на bTV Борислав Сандов – вече бивш екоминистър.

Той заяви това в отговор на въпрос дали очаква служебният кабинет да направи завой към „Газпром“ и Русия.

„Служебният кабинет има една основна задача и се надявам, че ще я изпълни – това е да организира честни избори. През останалото време би следвало да поддържа системите на държавата и да гарантира основните нужди на населението и на бизнеса“, коментира Борислав Сандов.

„Аз не бих бил министър в нечий кабинет, ако ми нареждат какво да правя и ако не се води от интереса на държавата ми. Така че надявам се, че в случая ще надделеят държавническото поведение и интерес“, уточни бившият екоминистър.

За неговия наследник на поста – Росица Атанасова Карамфилова-Благова, каза, че е добър експерт.

По публикацията работи: Пламена Сутева