На съд отива каналджия, подпомогнал 19 чужденци без документи у нас

62
blank
Снимка: Pixabay

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, противозаконно подпомагал чужденци да пребивават в страната ни. Това съобщиха от институцията. Мъжът, който е египетски гражданин, противозаконно е подпомогнал 19 чужденци без документи за самоличност да пребивават в страната 

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж с египетско гражданство, противозаконно подпомагал чужденци да пребивават в страната ни.

На 15.07.2022 г. в партерни помещения на блок в ж.к. „Зона Б-18“, гр. София, обвиняемият А.А., с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомагал 19 чужденци без документи за самоличност да пребивават в страната в нарушение на закона.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал.2, т.5, вр. ал.1 НК, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години и глоба в размер на от 5000 до 20 000 лева.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.