Караджов: Кирил Петков и ПП не за първи път газят законите и Конституцията (ВИДЕО)

91

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов даде извънреден брифинг. Причина за това извънредно включване е обвинението, отправено днес от депутата Настимир Ананиев и зам.-министъра на финансите Андрей Цеков.

„Очевидно вече сме в предизборна кампания, щом ПП взеха да се упражняват върху пътища. Това е добре познатия рефрен на тяхното предизборно говорене. Пресконференцията, която чухме тази сутрин не е нищо повече от един жалък опит на Кирил Петков и на ПП да прехвърлят проблема от болната глава на здравата“, започна Караджов.

„Първият въпрос, на който искам да отговоря е защо АПИ отмени обявените обществени поръчки. Отговорът е много ясен. Не АПИ отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Обществените поръчки бяха отменени с шест последователни решения на Комисията за защита на конкуренцията, в резултат на обжалване на самата конкурсна документация“, допълни той.

По думите на Гроздан Караджов обжалването е поради прекалено рестриктивни условия, които са изцяло в полза единствено и само на държавата. „Хем обслужвам мафията, хем поставям рестриктивни условия. Виновен за тези условия е Кирил Петков, защото точно в неговия кабинет, бяхме в неговия кабинет, когато те настояваха да има максимални рестрикции. Спомняте си как сме се разправяли за 60/40,80/20 и другите условия за поръчките. Ето го резултата от намесата на министър-председателя в поръчките на АПИ“, разкри Караджов.

„Този нездрав интерес предполагам, че в скоро време ще придобие и по-реални очертания защо и към днешна дата министър-председателят контролира плащанията на АПИ и кой е кръгът около него, който има интерес от този контрол“, добави той.

По думите му Кирил Петков и ПП не за първи път газят законите и Конституцията на България.

„За разлика от тях, аз много стриктно спазвам закона“, заяви той.