Василев към БСП: Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН (ВИДЕО)

97

Това свое мнение изрази отцепилия се от „Има такъв народ“ Радостин Василев, под формата на предупреждение към БСП. Социалистите започнаха разговори с независимите депутати за съставяне на кабинет

Отцепилият се от ИТН депутат Радостин Василев отправи предупреждение към БСП за “диалогичността от страна на ИТН”.

“С вас може би ще бъде по-лесен разговорът, защото участвахте в подготовката на първия мандат, когато мандатоносител беше ПП. На тези първи разговори поставяме на масата само програмата. Получихме промени и допълнения от ИТН, с които ще ви запознаем”, каза председателят на БСП Корнелия Нинова във встъпителните си думи. Тя заяви категорично пред независимите, че по време на тези първи разговори няма да се обсъждат структура и персонален състав на МС.

“Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е сериозно и отговорно да сформира работещо правителство в настоящия парламент и вие не търсите просто един фиктивен разговор, с който да направите едно нереално използване на третия мандат. Заедно с колегите сме участвали активно при разработване на законодателната и управленска програма, когато мандатът беше в ПП и ние на експертно ниво притежаваме необходимия капацитет да се запознаем както с предложенията на останалите парламентарни групи, така и да бъдем максимално отговорни, диалогични за това, което предстои пред България.”, каза независимият депутат, отцепил се от ИТН, и министър на спорта в оставка Радостин Василев.

“Напълно наясно сме, че българският народ очаква да няма избори и ще направим всичко възможно стига да няма абсолютно непреодолими различия”, заяви той и отправи предупреждение към БСП.

“Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме за това, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха да го покажат и трябваше да го покажат и по време на действащото правителство”, категоричен бе Василев.

“Надяваме се вие като лидер на БСП да ги обедините като цели и политики. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление”, допълни още той, обръщайки се към Корнелия Нинова.