Арести след спречкване между футболни фенове на „Цариградско шосе“ в София

81
Кадър: YouTube

По-рано днес на булевард в София е станало спречкване между фенове на два футболни отбора

Спречкването е станало днес на бул. „Цариградско шосе”, предават от NOVA.

Напрежение преди двубоя между „Ботев” (Пловдив) и АПОЕЛ – Кипър. Около 16 часа на бул. „Цариградско шосе” в София възниква напрежение между лагерите на двата футболни фен клуба. Членове агитките тръгнали едни към други директно по булеварда, но са били спрени от полицията и жандармерията. По информация от СДВР има един пострадал полицай при сблъсъка на „Орлов мост”. Той е с контузия на главата и е откаран във ВМА.

24-годишен мъж е с охлузване на гръден кош. Друг 21-годишен футболен фен е с контузия на лицето. И двамата са отказали хоспитализация. Сигнал за спречкването е получен от спешна помощ в 16.17 часа. На място пристигат 2 линейки за 10 мин.

Екипът ни видя трима задържани на „Орлов мост“. Всички те са привърженици на АПОЕЛ. Около 12 техни поддръжници са проверявани на място, а още 20 са задържани в района от агитката на „Ботев” (Пловдив). Не е ясно колко от тях ще бъдат официално задържани след приключване на проверките. По информация на източници в един от задържаните са открити наркотици.

По публикацията работи: Силвана Димитрова