Полицията спира наред: Масово пияни и дрогирани зад волана

655

Въпреки засилените проверки по пътищата на България, щофьори все още си позволяват да сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Лек автомобил „БМВ 320 Д“ е спрян около 21.10 часа на 16 юли по улица „Васил Левски“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 21-годишният водач от село Дянково шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин. Предоставена е кръв за химичен анализ. Младежът е задържан в РУ-Разград. По случая е започнато досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК, съобщават от полицията.

Автомобил „БМВ 530 Д“ е спрян около 22.00 часа на 16 юли на кръстовището от главен път Е-70 към село Ясеновец. В хода на предприетите контролни действия пътните полицаи установили, че 19-годишният водач от Ясеновец шофира под въздействието на наркотични вещества. Направената проба с „Drug test 5000“ реагирала положително на кокаин. След отказ да даде кръв за медицинско изследване водачът е задържан в РУ-Разград. Отпочнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

„Фолксваген Голф“ е спрян за полицейска проверка по „Южен Булевард“ в Разград. Около 22.00 часа на 16 юли е установено, че 28-годишният водач от село Острово управлява превозното средство след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,61 промила. Той отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

35-годишен мъж от кубратското село Савин е задържан за шофиране след употреба на дрога и притежание на наркотични вещества. Около 23.00 часа на 15 юли в Савин е спрян лек автомобил „Опел Корса“. Водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел наличие на канабис и амфетамин. След отказ да даде кръв за химичен анализ мъжът е задържан в РУ-Кубрат. Отпочнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК. При последвалото претърсване в недвижим имот, обитаван от задържания, са намерени 1,2 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис.По случая е образувано досъдебно производство по чл.354А, ал.3, т.1 от НК.