Поради несъобразена скорост: Млад шофьор се блъсна в бензиностанция. Пострада момиче

504

Инцидентът се е случил в сутрешните часове на миналия ден. Поради високата скорост, която е развил, 19-годишният шофьор е предизвикал ПТП. Няма жертви, благодарение на бързите реакции от страна на екипите, предотвратили най-лошото

Вчера (14.07) около 10.50 ч. в село Дондуково, община Брусарци, автомобил, движещ се в посока гр. Лом към Брусарци, претърпява ПТП. При управлението, 19-годишният правоспособен водач, шофирал „Ауди А3“ и се е движил с несъобразена скорост. Това съобщиха от екипа на противопожарната служба.

При навлизане в десен завой, водачът губи контрол над волана и навлиза вдясно извън пътното платно в крайпътна бензиностанция, като се блъска в газовото й хранилище.

При произшествието са нанесени значителни материални щети на автомобила и на газовото хранилище и са причинени охлузни рани на 16-годишно момиче, което се е возило на предната седалка в Аудито.

Пострадалата е настанена в  МБАЛ Лом под наблюдение, без опасност за живота. Направените проби на водача за употреба на алкохол, наркотични вещества или извършени с технически средства алкотест и дръгтест, са отрицателни. Три екипа служители на РС ПБЗН Лом и сектор „Специализирани оперативни дейности“ преустановили изтичане на газ от хранилището на бензиностанцията, с което предотвратили инцидент с по-големи материални щети и човешки жертви. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ Лом и образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Силвана Димитрова