Мащабна операция на ГДБОП и Европрокуратурата: Разбиха престъпна група, точила субсидии в Петрич

blank
Снимка: МВР

Задържаните злоупотребявали с евросредства по земеделски програми в град Петрич. Известно е, че двама от тях са хванати по време на земеделски семинар в Обзор

При мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура беше разбита организирана престъпна група. Задържаните злоупотребявали с европейски средства по земеделски програми в Петрич, съобщи Нова.

Задържани са общо 8 души, сред които началникът на Общинска служба „Земеделие“ в Петрич, служители, техни роднини и приближени лица. Ръководителят на Общинската служба и неговият брат са уличени в усвояване на имоти с площ над 40 000 декара. Двама от задържаните са хванати по време на земеделски семинар в Обзор.

През 2020 г. в ГДБОП-МВР са придобити данни, че на територията на Община Петрич, Благоевград функционира организирана група, осъществяваща престъпна дейност – неправомерно предоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

В специализираната полицейска операция са участвали служители на сектор БОП – Благоевград, Кюстендил, София град, София област и Перник.

По публикацията работи: Пламена Сутева