Зеленски призна, че украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас

blank
Кадър: Youtube/ news.com.au

Това каза украинският президент във видеообръщение. „Властите на страната правят всичко възможно да получат модерни артилерийски системи от западните съюзници“, заяви той

Украинският президент Володимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас. Той уточни, че става въпрос за районите на градовете Лисичанск, Авдеевка, Артемовск (Бахмут). „Ситуацията там остава много трудна и много тежка”, каза украинският държавен глава във видеообръщение в Telegram.

Той заяви, че властите на страната правят всичко възможно да получат модерни артилерийски системи от западните съюзници, за да отговорят правилно на настъплението на войските на сепаратистките Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), действащи с подкрепата на руските въоръжени сили.

Първите руски бойци от специалните части влязоха в Лисичанск, заяви в сряда чеченският президент Рамзан Кадиров, като отбеляза, че градът „скоро ще бъде освободен от украинските окупатори”. Междувременно офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко не изключва, че петролната рафинерия в Лисичанск вече може да е превзета от силите на ЛНР и руските въоръжени сили. Магистралата, свързваща Артемивск и Лисичанск, е блокирана от военните на ЛНР и Русия, като доставките на въоръжените сили на Украйна за Лисичанск са напълно прекъснати, заяви пред ТАСС Виталий Киселев, помощник-министър на вътрешните работи на ЛНР, предаде Нова.

По публикацията работи: Станислава Гавазова