Петков: Много е важно да имаме работещо правителство. Нашето правителство продължава да работи целенасочено

blank
Кадър: bTV

Това заяви на днешното заседание премиерът в оставка Кирил Петков

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение за изпълнение на Механизма за възстановяване и устойчивост между Европейската комисия и правителството ни.

Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

„Това дава реален старт на възможността България да поиска първите траншове от 13-те млрд. лева от Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи Петков.

Той обяви, че на днешното си заседание кабинетът ще определи органите и структурите, които ще бъдат отговорни за изпълнението на националния План за възстановяване и устойчивост, предаде bTV.

„Ето защо е толкова важно да имаме работещо правителство и работещ парламент защото тези 13 млрд. са само част от залога пред България да има политическа стабилност. Отделно министърът на земеделието спомена миналия път че програмата, която е за 16 млрд., също се работи много оперативно и всяко забавяне там би довело до риск“, допълни премиерът в оставка.

„Нашето правителство продължава да работи целенасочено, така че българската икономика да получава средствата, които заслужава и реформите, които сме обещали“, каза още Петков.

По публикацията работи: Станислава Гавазова