Обвиниха жена: Причинила телесна повреда на възрастен мъж

38
blank
Снимка: Pixabay

Софийска районна прокуратура обвини жена, причинила телесна повреда на възрастен мъж по хулигански подбуди. Жената нанесла удар с ръка в главата на възрастния мъж, като това се случило на спирка на градския транспорт в столицата

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишна жена, причинила телесна повреда на 88-годишен мъж по хулигански подбуди.

На 27 юни 2022 г. около 20:15 ч. на спирка на градския транспорт на бул. „Ботевградско шосе“ в гр. София, обвиняемата А.М. ударила с ръка в главата Г.Г. и му причинила лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – без А.М. да е била провокирана или предизвикана от Г.Г., без наличието на лични мотиви, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение към установените от закона правила.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години.

А.М. е осъждана. Предвид криминалното й минало, начинът на извършване на деянието и възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането й за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.