Денков: ПП и другите партии бяха неподготвени за консултациите

blank
Кадър: vbox7

Това съобщи министърът на образованието в оставка Николай Денков. „Едни съдържателни консултации изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отбиване на номера“, допълни той

„Продължаваме промяната“ и другите партии бяха неподготвени по отношение на предварителен разговор вътре в ръководството на отделните партии, после в коалицията, за да отидат на консултация при президента Румен Радев“, каза министърът на образованието в оставка Николай Денков.

По думите му часът за консултациите е бил анонсиран в неделя вечерта и до 13 ч. на следващия ден е било невъзможно да се проведат разговори, предаде bTV.

„Едни съдържателни консултации изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отбиване на номера“, каза Денков.

Той допълва, че няма как без разговори вътре в коалицията да отидат представители при президента за приемане на мандат и да кажат „ето това ще е премиерът“.

Относно неразбирателството между позицията на БСП и тази на кабинета за политиката на Москва у нас, Денков коментира, че левицата винаги е заемала разумна позиция.

„Те казват къде има проблем, но не поставят ултиматуми за разлика от други партии, които счупиха коалицията. Едно е да изразяваш мнение, друго е да поставяш ултиматуми“, казва Денков.

Той допълни, че при преговори между партиите е важно да се отчетат гледните точки на всички участници и да се намери общо решение.

По публикацията работи: Станислава Гавазова