Напрежение в македонския парламент: Стигна се до бой(ВИДЕО)

140
Кадър: bTV

Скандал и хаос в парламента в Скопие, които прераснаха във физически сблъсък. На видеото се вижда как председателят на Комисията Арбер Адеми хвърля чаши от кафе по народните представители

Напрежението ескалирало след кавга между депутатите подкрепящи правителството и колегите им от ВМРО-ДПМНЕ и Алианса на албанците, съобщи македонският „Телма“. Това се случило по време на заседание на парламентарната Комисия по европейските въпроси заради искане да се удължи предпенсионната възраст на 60 съдии и 13 прокурори.

Председателят на Комисията Арбер Адеми започнал да хвърля чаши от кафе срещу народните представители, да разкъсва тефтери и да удря опонентите си.

Той изпаднал в истерия от поведението на Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ, предаде Дарик. Депутати се намесили, за да успокоят Адеми и да не се стигне до поредното сбиване в парламента на РС Македония.

Малко по-късно от ВМРО-ДПМНЕ обвиниха Адеми в насилническо поведение и непристойно поведение. Те публикуваха и видео от скандала на заседанието на Комисията по европейските въпроси.

По публикацията работи: Станислава Гавазова