Празнуващи нанесоха жесток побой на полицейски служител

359
blank
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Вест"

Полицаят не бил на работа, но между него и празнуваща шумна компания възникнал скандал, след което почерпените нападнали 34-годишния полицай. Те нанесли множество удари с ръце и крака в главата на пострадалия, след което го оставили в безпомощно състояние на улицата. Полицаят бил намерен от минувачи и бил откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота

Двама са установени и задържани за нанесен побой над полицейски служител, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Сигнал за случая постъпил в събота около 22:00 ч. на спешния телефон 112. По първоначални данни, получени от подалите сигнала граждани в центъра на пазарджишкото село Пищигово, бил намерен мъж в безпомощно състояние.

Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик. Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа, и шумна компания, празнуваща в заведение.

Тогава почерпените мъже нанесли жесток побой на служителя, като нанесли множество удари с ръце и крака в главата на пострадалия. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата.

За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив.

В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация. Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.