Костадинов: Единственото, което трябва да води всеки депутат, е българският национален интерес

53
blank
Кадър: Facebook

Ние от „Възраждане“ считаме, че единственото, което трябва да води всеки един народен представител тук, е българският национален интерес. Това са думите на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, които той изрече в декларация от името на парламентарната група. Той призова депутатите да си припомнят добрите примери от историята

„България да е свободна, независима, обединена и благоденстваща“ е интересът, който трябва да защитават депутатите, смята той.

Костадинов призова народните представители да си спомнят добрите примери от историята. Той припомни, че на днешния ден – 24 юни, през 1913 г., се водят „най-ожесточените сражения по време на Втората балканска война“. По време на тази война България се изправя срещу не една, а пет държави, посочи той. Костадинов отбеляза, че страната ни не е сломена от това, че великите сили се изправят срещу нея.

„Към настоящия момент се намираме в ситуация, в която трябва да се обърнем назад, за да видим това, което са правили нашите предци“, посочи лидерът на „Възраждане“.

Декларацията на лидера на „Възраждане“ предшестваше дебата по три проекта на решения за одобрение на предложения от Френското председателство на Съвета на ЕС проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония. В тази връзка Костадинов призова да не се извършва „национално предателство“ и да не се взимат решения, които ще „погребат веднъж завинаги мечтата за българския национален идеал“.